Islamizace Bruselu? „Masovou migraci lze zastavit ze dne na den.“ Radikální návrh

14.04.2024 10:58 | Komentář

Tuto středu schválil Evropský parlament – k velké radosti své předsedkyně Roberty Metsolaové i ke spokojenosti českého ministra vnitra Víta Rakušana – tzv. migrační pakt. V té souvislosti určitě zaujme text právníka a filozofa Drieua Godefridiho, který v polovině ledna napsal pro think-tank Gatestone Institute. Připomíná v něm málo známý rozsudek Evropského soudu pro lidská práva z roku 2012, který uvádí, že evropské státy mají zákonnou povinnost zachraňovat migranty, kdekoliv je ve Středozemním moři najdou – byť třeba jen 200 metrů od libyjského pobřeží – a převézt je do evropského přístavu, aby tito lidé mohli požádat o status uprchlíka.

Islamizace Bruselu? „Masovou migraci lze zastavit ze dne na den.“ Radikální návrh
Foto: Repro Pew research Center
Popisek: Dotazník Pew Research Center zda by dotyční přijali muslima do rodiny

Gatestone Institute v New Yorku je think-tank, který informuje veřejnost především o tom, čemu se mainstream vyhýbá. Autorem následujícího textu, který vyšel 17. ledna 2024 v anglickém originále, je právník a filozof Drieu Godefridi, absolvent Saint-Louis University of Louvain. Má doktorát z teorie práva z Université Paris IV-Sorbonne. Je také generálním ředitelem skupiny evropského soukromého vzdělávání a ředitel společnosti PAN Medias Group a rovněž autorem knihy The Green Reich. Pro českou verzi Gatestone Institute ho přeložili Libor Popovský a Helena Kolínská a ParlamentníListy.cz ho zveřejňují v plném znění.

Jak v New Yorku, tak i v belgickém parlamentu je stále více lidí přesvědčeno, že islamizace Bruselu – a často dodávají i Londýna a dalších hlavních měst – je nevyhnutelná a je jen otázkou času.

Počet muslimů v Bruselu raketově roste. V průběhu posledních 50 let muslimská populace neustále rostla a díky odstranění evropských hranic a schengenskému prostoru se zdá, že tento trend bude pokračovat i nadále.

Třetina obyvatel Bruselu jsou muslimové

Přesná čísla neznáme, protože mnoho zemí v Evropě nerozlišuje lidi podle rasy a etnického původu. Přestože chceme zůstat exaktní a věcní, tak si nelze nevšimnout popularity jména Mohamed. Poslední spolehlivou studii o počtu muslimů provedl v letech 2015 až 2016 profesor Jan Hertogen a jeho výsledky potvrdilo jako věrohodné i ministerstvo zahraničí USA. Podle této studie tvořili v roce 2015 muslimové 24 % obyvatel Bruselu. Novější údaje poskytl americký think-tank Pew Research Center, ale pouze pro Belgii jako celek. V jiném průzkumu provedeném v roce 2016 uvedlo 29 % dotázaných obyvatel Bruselu, že jsou muslimové. Při pohledu na růstovou křivku můžeme odhadnout, že podíl muslimů v Bruselu nyní mírně přesahuje 30 %.

Tato čísla zjevně nedokazují to, že by muslimové tvořili v Bruselu většinu obyvatelstva – alespoň prozatím; porodnost u muslimských žen je ale stále vyšší než u „rodilých“ belgických žen.

Brusel zatím není převážně muslimský a imigrace není na rozdíl od gravitace neměnná. V celé Evropě, s výjimkou Valonska, jsme svědky probouzení se obyvatelstva a vzestupu politických stran a politiků usilujících o výrazné omezení imigrace.

Zachráněné migranty musí vozit do Evropy

Navzdory tvrzením, že pro Evropu je imigrace nezbytná, to tak nemusí nutně být. Zdá se, že současný chaos způsobila dobře míněná, ale katastrofálně nedomyšlená judikatura Evropského soudu pro lidská práva (ESLP) v kombinaci s katastrofálním prohlášením „Wir schaffen das“ („To zvládneme“) tehdejší německé kancléřky Angely Merkelové. Extrémní výklad „otevřených hranic“ ESLP brání vytvoření fungující azylové politiky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

dezinformace

Co přesně je podle vás dezinformace? Nemyslíte, že by si to měl každý vyhodnotit sám? Myslíte, že pravda se pozná vždy na první pohled? Vždyť spousta věcí se prokáže až časem. To bylo třeba povyku, když byl někdo proti očkování proti covidu, protože lidi stejně neochrání a ejhle, za čas se ukázalo, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co k tomu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBronto , 14.04.2024 11:35:42
Evropský soud, celá EU a všechny ty dobroserské organizace jsou zrcadlem demence. K tomu dodávám... Máte s migranty ve svých zemích problémy, udělali jste si je sami a upřímně, přeji vám to. Užijte si je. V podstatě stejná hovadina jako green deal. Všichni co to zorganizovali a podporují, by měli být souzeni za ohrožení vlastních obyvatel.

|  16 |  0

Další články z rubriky

Neziskovky, ekonomický vítěz Zeleného údělu. Právník dodal podrobnosti

21:36 Neziskovky, ekonomický vítěz Zeleného údělu. Právník dodal podrobnosti

„Příkazy, zákazy, zátěž…,“ shrnuje důsledky Green Dealu právník specializující se na právo Evropské …